Het risico van een verouderde webbrowser

browserupdate

-      Het is een potentiële bedreiging voor uw computer tijdens het online surfen: de internetbrowser die niet up-to-date is. Soms wordt u nog geïnformeerd met een melding:  “Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voer een update uit naar een nieuwere browser”, echter is dit niet altijd het geval. Het updaten van de internetbrowser is niet verplicht, maar vaak wel gratis en sterk aan te raden. De vraag is dan ook: waarom is een up-to-date browser zo dringend nodig?

Eén van de grote voordelen van een bijgewerkte browser is een snellere werking van websites. Pagina’s die gebruik maken van de nieuwste technieken werken vaak alleen met de meest recente versie van een browser. Wanneer u gebruik maakt van een verouderde versie gaat het laden van een website vele male trager en is het goed mogelijk dat bepaalde onderdelen incompleet of helemaal niet weergegeven worden. Werken met een up-to-date browser zorgt voor een comfortabele beleving doordat nieuwe mogelijkheden en uitbreidingen optimaal benut kunnen worden en de online verbinding voldoende beveiligd is.
Oude, achterhaalde browsers zijn vaak onveilig en belemmeren het veilige gebruik van het internet. Deze verouderde versies zijn een risico voor uw computer omdat ze vaak niet-opgeloste beveiligingsfouten bevatten. Zo wordt uw computer een makkelijk doelwit voor virussen en hackers die uw pc proberen binnen te dringen via het internet. De nieuwste browsers zijn vele malen beter beschermd tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen. Wij raden u dan ook ten zeerste aan om de browser naar de nieuwste versie bij te werken.

Werkt u al een ruimere tijd met een verouderde browser en ondervindt uw computer problemen met opstarten of de laadsnelheid? Dit kan mogelijk het effect zijn van virussen of Trojans die uw pc al zijn binnengedrongen via beveiligingslekken in uw verouderde webbrowser.
Neem snel contact op met de 2Fixit computer reparatie service zodat wij het probleem voor u op kunnen lossen! Wij staan direct voor u klaar om te helpen met alle soorten computerproblemen.

Comments are closed.