Trage laptop sneller maken

Oorzaak trage laptop

Naar verloop van tijd worden laptops wat langzamer. Dit komt vaak doordat een besturingssysteem de neiging heeft om dicht te slibben wanneer men al een langere tijd gebruik maakt van de pc. Het is mogelijk om de computer sneller te maken. Voor computers die ouder dan 3 jaar zijn, is het de vraag of deze niet beter opnieuw geïnstalleerd kunnen worden.
Hieronder staan een paar tips om een trage laptop sneller te maken:

1: Opruimen van de harde schijfEen volle harde schijf kan de laptop flink trager maken. Het is vooral belangrijk dat de systeemschijf, waarop het besturingssysteem geïnstalleerd is, voldoende lege ruimte heeft. Wij raden aan om minimaal 10 tot 15 GB vrije ruimte te houden op de systeem schijf.

Een snelle manier om ruimte op de systeemschijf te creeeren is  om het programma ‘Schijf opruimen’ uit te voeren. Dit is een standaard programma van Windows.

2. Overbodige programma’s verwijderen
Veel fabrikanten leveren allerlei programma’s mee, die niet per sé nodig zijn. Ook programma’s die in de loop der tijd zijn geinstalleerd maar nooit worden gebruikt kan je het beste de-installeren.

3. Herinstalleren
De meest effectieve stap om een trage laptop sneller te maken is het herinstalleren van de laptop. Dat moet wel gebeuren door een expert. Indien u hier geen ervaring mee heeft, kan 2fixit u helpen hiermee. een herinstallatie van Windows voeren wij uit voor € 70,- Dit is dan wel exclusief het installeren van overige software op de laptop.

Comments are closed.